Van Schets naar Doek

Inmiddels is de afbeelding van de schets op het doek overgenomen.Dat was vrij eenvoudig omdat de afmetingen exact 2 maal zo groot zijn. Als ondergrond gebruik ik meestal oker geel. Omdat ik uitsluitend met ultramarijn en kobalt blauw (als koele kleuren) werk, krijgt het totaal resultaat op deze manier een diepere tint. Ik heb de lucht nogal rustig gehouden. Wat cumulus en alto-cumulus bewolking. Omdat de afbeelding vrij druk is (zeker straks met de waterbewegingen) is dit nodig om de vermijden dat het geheel storend druk wordt. Mocht er nog wat ‘drukte’ nodig zijn om het geheel meer zeggingskracht te geven kan ik later eenvoudig wat detailering in de lucht aanbrengen.
De Lynx en de fregatten stonden er relatief snel op. Rechts de Bloys van Treslong, links de van Kinsbergen. De volgende stap is het water aan de linkerzijde afmaken tot aan de romp. Vervolgens beginnen aan de opbouw van de Kortenaer.
Foto-1-blog-3
Foto-2-Blog-3
Foto-3-blog-3