De kleuraanpassingen

Het aanpassen van de kleuren en de belichting voor de fine art prints is een proces dat zeer zorgvuldig moet gebeuren.

Voor MP Art Studio wordt afgedrukt met de Epson SureColor P20000. Dit is de hoogst aangeschreven fine art printer voor high-end fotografische, fine art en indoor display graphics printing. Er wordt gebruik gemaakt van ‘Colour Management’.

Colour Management is een proces dat de kleurconsistentie tussen de verschillende input en output apparaten (camera’s, monitoren, scanners en printers) beheert. Deze variaties kunnen ongewenste kleurveranderingen produceren.  Zo word voorkomen dat kleurwaardes zouden variëren van apparaat naar apparaat.

Het afdrukken van een proefprint is een goede manier om te zien hoe de uiteindelijke print eruit zal zien en om kleur- en belichtingsaanpassingen te testen. Mijn doelstelling is om de print er exact hetzelfde uit te laten zien als het originele schilderij. Het originele (nog niet geverniste) schilderij werd daarom ter vergelijking naast de proefprint geplaatst.

Kleine aanpassingen in de belichting waren nodig om de print en het schilderij exact gelijkend te krijgen.