Digitalisatie van de Van Speijkklasse fregatten

Het nieuwste schilderij uit de Marine serie, de Van Speijkklasse fregatten is gedigitaliseerd en de artprints hier van zullen binnenkort op de website verkrijgbaar zijn. Vandaag zijn in de studio de juiste kleurwaardes van de proefprint bepaald. Verschillende apparaten, zoals scanners en printers, kunnen verschillende methoden gebruiken om kleur te weergeven, wat tot resultaat heeft dat kleurwaardes kunnen variƫren van apparaat naar apparaat. Deze variaties kunnen ongewenste kleurveranderingen produceren. Verder is de perceptie van kleur variabel in verschillende situaties. Dezelfde kleur kan heel anders uitzien onder verschillende omstandigheden. Een vergelijking onder een studiolamp van de proefprint en het originele schilderij is om de kleursamenhang consistent te houden. Dat is vandaag perfect gelukt.