Onthulling schilderij Hr.Ms Tromp tijdens Operation Crimson

Op 6 april vond de onthulling van het schilderij ‘Hr.Ms. Tromp tijdens Operation Crimson’ plaats in het Marinemuseum te Den Helder. Het onderwerp, een belangrijke actie van de Koninklijke Marine in de Tweede Wereldoorlog, was onderbelicht in de collectie. Het Karel Doorman Fonds heeft de aanschaf mede mogelijk gemaakt. Ik heb tijdens het schilderproces gebruik kunnen maken van onlangs opgedoken en voorheen onbekende filmbeelden uit het Imperial War Museum, gefilmt vanaf een van de Britse destroyers die zich tijdens de actie in de buurt van Hr.Ms. Tromp bevond. Zonder deze informatie zouden zaken als meteorologische omstandigheden, vlagvoering en de baksrichting van het geschut, nooit zo historisch correct door mij geschilderd kunnen worden. Mijn dank voor de ondersteuning en hulp van het museum en het Karel Doorman Fonds.

Nieuw schilderij Marinemuseum kwam tot stand op basis van unieke archiefbeelden (video) – Regio Noordkop