MP ART STUDIO

Kunst is vakmanschap en een ambacht. Het staat voor originaliteit, inspiratie, authenticiteit & uniciteit. Als kunstenaar hecht Platje niet voor niets veel waarde aan de oorspronkelijke kenmerken van zijn werk. Reproducties van dit werk verdienen hetzelfde respect.

Een aantal jaren geleden begon bij Platje het idee te rijpen om een serie schilderijen te maken van na-oorlogse Nederlandse marinevaartuigen. Een omvangrijk werk waarbij een gestructureerde aanpak noodzakelijk bleek en dat meerdere jaren zal gaan vergen.
Onder de naam MP Art Studio worden deze prints op de markt gebracht.


Zodra een nieuw schilderij en de gelimiteerde editie gereed zijn, wordt hiervan melding gemaakt en aangeboden op de website.
De prints worden door Platje met de hand gesigneerd en genummerd.


Buiten het in olieverf weergeven van de historische zeilvaart, is Platje geinspireerd door moderne marinevaartuigen. Een oude liefde die het verdiende om nieuw leven ingeblazen te worden.
Tevens bleek dat een groot aantal belangstellenden en oud marine mensen hiervoor interesse hebben.

De opzet is om van de meeste grote klasse schepen een schilderij te vervaardigen en van deze afbeeldingen art prints te drukken.
Het betreffen zeer hoogwaardig geproduceerde art prints van een gelimiteerde oplage.

Meer dan een twintigtal onderwerpen werden als optie geselecteerd.

MP Art Studio
Signeren

KUNSTPRINTS

BEPERKTE OPLAGE
* MUSEUMKWALITEIT
* GESIGNEERD & GENUMMERD

Een selectie van de werken van Maarten Platje wordt uitgegeven in een Limited Edition.

De Limited Editions zijn in beperkte oplage gedrukt op 315 grams zuurvrij papier met lichtvaste merk inkt. Dit zijn hoogwaardige kunstdrukken die ‘giclées’ worden genoemd. 

Gebruikt worden de beste papieren van het gerespecteerde merk Hahnemühle en de archivarische Epson UltraChrome HDR pigmenten om van elke afdruk het best mogelijke resultaat te waarborgen. Giclee prints zijn beoordeeld als archivarisch met een levensduur variërend van 75 tot honderden jaren als de prints juist opgeslagen worden.

De kleuren zijn prachtig intens en blijven hun kwaliteit een leven lang behouden. Iedere kunstprint heeft een witte rand voor passepartout en lijst, en zijn gesigneerd & genummerd in potlood.

MP Art Studio brengt de prints als ‘Standard Limited Edition’ uit. Als de gehele serie is uitverkocht wordt dit als ‘UITVERKOCHT’ op de website vermeld.

MP Art Studio